Uite, asta patesc daca citesc ce zice Iulian Chifu: intru in fundaturi informationale!
Zice Chifu, intr-un editorial pentru Publika lui Plahotniuc (pana la urma, Sergiu a avut dreptate cu alegerea lui “k” in loc de “c” in denumirea Publika), editorial publicat pe 4 decembrie, ca trebuie sa “urmarim” lucrurile cu adevarat importante, dintre care cel mai important este “demersul facut de Republica Moldova la ONU pentru retragerea trupelor ruse din Transnistria”.
Stiam si eu, ca si voi, ca Moldova a facut cerere oficiala la ONU pentru adoptarea unei rezolutii privind retragerea trupelor ruse stationate de prin 1945 in stanga Nistrului, parca pentru totdeauna. Cererea a fost facuta anul asta, la 23 august (ce data si-au ales si astia!!!) (SURSA). Normal, cererea era pentru includerea subiectului pe urmatoarea ordine de zi a sedintei ONU.
Asa ca am zis sa fac si eu o data ce zice Chifu (din ce scrie, ai jura ca e specialist in temele astea), si sa “urmaresc” tema.
Am urmarit-o vreo doua minute, pana am dat de un document ascuns privirilor agere de analist ale lui Chifu. Vorbesc de cererea, semnata de Victor Moraru (ambasador, reprezentant permanent al Moldovei la ONU), adresata presedintelui Adunarii Generale a ONU, Miroslav Lajcak, ca subiectul retragerii trupelor ruse sa fie SCOS de pe ordinea de zi, pana candva, la o data neprecizata.

Asa ca ma intreb: cand Chifu scrie, acum cateva zile, despre “demersul Republicii Moldova la ONU”, la ce demers se refera mai exact? Al lui Filip, din 23 august, sau al ambasadorului Moraru, din 20 octombrie?
Uite, de-aia evit sa-l citesc pe Chifu: ma incurca aproximatiile si aproximativii!

http://musetoiu.ro/wp-content/uploads/2017/12/pacificatorii-rusi-1024x683.jpghttp://musetoiu.ro/wp-content/uploads/2017/12/pacificatorii-rusi-150x150.jpgdan musetoiuRevista preseiiulian chifu,ONU,republica moldova,transnistria
Uite, asta patesc daca citesc ce zice Iulian Chifu: intru in fundaturi informationale! Zice Chifu, intr-un editorial pentru Publika lui Plahotniuc (pana la urma, Sergiu a avut dreptate cu alegerea lui 'k' in loc de 'c' in denumirea Publika), editorial publicat pe 4 decembrie, ca trebuie sa 'urmarim' lucrurile cu...