Pe bune, e vorba de interesul național! Pur și simplu, omul e senil! Ne bagă într-un rahat din care, din nou, n-o să putem ieși vreme de generații.

Sunt binevoitor când îi invoc vârsta; altminteri m-aș fi văzut nevoit să-l suspectez de trădare în cel mai penal sens al cuvântului.

Și sunt incorect când îl judec separat, când ar trebui să-l pun în aceeași oală cu Iohannis.

Doi figuranți impotenți, doi miorlăiți incapabili să facă față jocurilor dure de politică externă în care ne-a băgat istoria. Doi impostori despre care copiii noștri ne vor întreba de ce nu i-am alungat la timp, așa cum și noi ne-am întrebat părinții de ce nu l-au alungat pe Ceaușescu la timp, făcând din noi generație de sacrificiu.

Hahalerele astea două, altminteri pline de ifose, stau și se uită de după gard cum ucrainenii pun cizma pe grumazul românilor din Cernăuți, se uită ca curca-n lemne cum unioniștilor din Chișinău li se fură primarul ales și scâncesc ca doi cățeluși vagabonzi când Budapesta le dă șuturi în cur în văzul lumii.

Da, mi s-a pus pata când am văzut comunicatul MAE român, aka senilul de Meleșcanu, în care cere ”lămuriri” Budapestei ”în legătură cu considerațiile…”, pe un ton de slugă umilă, pusă de sectorist să descrie cum stăpânul i-a violat nevasta.

Pe surt, lucrurile stau așa:

A existat BRUA – Bulgaria, România, Ungaria, Austria – proiectul de transport al gazelor naturale din Marea Neagră (pe care România le-a concesionat către Exxon și OMV) până în Austria. România s-a apucat să construiască conducta și accesoriile (stații de pompare, alea-alea) în timp ce ungurii s-au uitat la noi, au transformat BRUA în BRU (adica hub-ul e în Ungaria, nu în Austria), n-au băgat niciun forint în proiect, dar au cerut ”presiuni internaționale” asupra României, că de ce nu le dăm gazul mai repede. Au sugerat chiar (atenție, de la Washington!) că România ar putea pune bețe în roate proiectului BRUA (transformat în BRU), care ar reduce dependența vestului Europei de gazul rusesc.

Na, drăcie! Ne acuză ungurii că facem jocul rușilor!

Ungurii, adică Orban, adică ăla de-și face centrală nucleară cu tehnologie și credit de la Putin! Și formulează acuzațiile astea, prin ministrul lui de externe, tocmai de la Washignton!

Tare, nu?

Mai tare de atât e doar comunicatul MAE român, aka Meleșcanu, care sună mai degrabă ca o scuză! Luați de-aici:

“Ministerul Afacerilor Externe a luat notă cu preocupare de declaraţiile lansate recent în spaţiul public, inclusiv de ministrul afacerilor externe al Ungariei, pe teme ce privesc cooperarea energetică regională şi a cerut clarificări, prin Ambasada Ungariei la Bucureşti, privind motivaţia acestor opinii. Ministerul Afacerilor Externe consideră că vehicularea unor informaţii incorecte în ce priveşte România vine în contradicţie cu spiritul Parteneriatului strategic încheiat între România şi Ungaria şi al relaţiilor bilaterale de cooperare, respect şi încredere reciprocă fireşti dintre două state europene, membre UE şi NATO. Partea ungară cunoaşte, fără îndoială, foarte bine evoluţiile recente privind investiţiile substanţiale făcute în România pentru asigurarea infrastructurii regionale de transport al gazelor şi modul exemplar de cooperare a autorităţilor române cu companiile interesate de punerea în valoare a resurselor energetice de la Marea Neagră şi eforturile României de a asigura în plan regional diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale”

Da, Moș Tăgârță, partea ungară cunoaște ”evoluțiile recente”, dar i se rupe de ”modul exemplar de cooperare a autorităților române”, pentru că, pur și simplu, ungurii au altă treabă: ei vor să devină hub regional! Și vor reuși, atâta vreme cât pe tine de preocupă mai mult incontinența ta urinară decât politica externă a României. 

Da, știu, crezi că mai ai puțin și o să-ți intre SIE în ogradă, ca mielul la tăiere, cu sau fără Predoiu, și atunci o să faci și-o să dregi. 

Am o veste proastă pentru tine: nu mai apuci!

Nu pentru că Cernăuți sau pentru că Chișinău, ci pentru că Ungaria.

http://musetoiu.ro/wp-content/uploads/2018/07/sjjizarto-melescanu-1024x683.jpghttp://musetoiu.ro/wp-content/uploads/2018/07/sjjizarto-melescanu-150x150.jpgdan musetoiuRevista preseigaze,melescanu,ungaria
Pe bune, e vorba de interesul național! Pur și simplu, omul e senil! Ne bagă într-un rahat din care, din nou, n-o să putem ieși vreme de generații. Sunt binevoitor când îi invoc vârsta; altminteri m-aș fi văzut nevoit să-l suspectez de trădare în cel mai penal sens al cuvântului. Și...