PSD-ul a câştigat la un nivel istoric ultimele alegeri într-un context cum nu se poate mai prost, adică într-o perioadă în care dreptul României de a se autoguverna era suspendat. Şi de la Bruxelles şi de la Washington. O interdicţie intrată în vigoare imediat după succesul năucitor al USL din 2012 (un proiect politic exclusiv intern care a demonstrat că România e mai vie şi mai imprevizibilă decât o arătau rapoartele centralei CIA de la Bucureşti) şi rămasă în vigoare până în ziua de azi.

Plm, nu poţi lăsa România de capul ei lângă o Ucraină din care se poate servi, practic, oricine, şi lângă o Moldovă pe care Rusia ţi-o dă pe tavă deja a doua oară în mai puţin de un sfert de secol.

Asta nu înseamnă că victoria PSD din decembrie anul trecut nu a produs efecte. Liviu Dragnea a fost propulsat în urma alegerilor pe poziţii destul de avantajoase la masa unor necesare negocieri cu multinaţionalele reprezentate de politicienii Bruxelles-ului. Un Bruxelles pe care Dragnea l-a ignorat, preferând să se consacre unor inutile manevre politicieneşti dâmboviţene lipsite de sens. Cum ar fi războiul cu DNA-ul.

Azi, toată lumea doreşte în fruntea PSD un om inteligent cu care se poate negocia. Teleormăneanul Liviu Dragnea nu îndeplineşte criteriile. Nu e nici foarte inteligent şi e plin de ranchiună, deci incapabil de negociere. De aceea va fi înlocuit.

Justiţia aşteaptă ordinul, pe care îl va pune în aplicare întocmai şi la timp. Ordinul de înlăturare brutală a lui Dragnea (singur nu va pleca, precum şarmantul Crin Antonescu) mai întârzie doar pentru că, aparent, nu prea se califică nimeni la succesiune.

Wannabişti sunt destui, între care vreo doi-trei chiar cu şanse, însă evaluarea şi probarea lor va mai dura ceva. Viitorul lider al PSD chiar va trebui să fie un ins inteligent incapabil de trădare.

Greu de găsit, nu?

Până atunci, Bucureştiul şi Bruxelles-ul fac un balet de mai mare dragul. Bruxelles-ul netezeşte calea către suspendarea finanţărilor acordate Bucureştiului, iar Bucureştiul capitalist acceptă provocarea şi se împrumută de 2 miliarde ca să arate că poate. Nu-mi imaginey exact care sunt aşteptările lui Dragnea de la acest balet, dar bănuiesc că vom afla curând.

http://musetoiu.ro/wp-content/uploads/2017/04/dragnea_liviu_nicolae-769x1024.jpghttp://musetoiu.ro/wp-content/uploads/2017/04/dragnea_liviu_nicolae-150x150.jpgdan musetoiuRevista preseiliviu dragnea,psd
PSD-ul a câştigat la un nivel istoric ultimele alegeri într-un context cum nu se poate mai prost, adică într-o perioadă în care dreptul României de a se autoguverna era suspendat. Şi de la Bruxelles şi de la Washington. O interdicţie intrată în vigoare imediat după succesul năucitor al USL...