Hai să fim bine înțeleși: numele meu, Dan Mușetoiu, este pe lista membrilor fondatori ai PNL. Vorbesc de alea 251 de semnături (pară atâtea erau) cu care PNL (Câmpeanu) a mers la tribunal în primele zile ale anulu 1990 ca să (re)înregistreze legal partidul.
Au trecut de-atunci mulți ani și văd că PNL-ul, deși ar trebui să fie garantul democrației românești (alături de – din păcate – inexistentul PNTCD) o ia pe arătură din ce în ce mai tare.
Florin Cîțu, ale cărui calități de contabil nu sunt eu în măsură să le judec, dă mesaj după mesaj pe rețelele de socializare în care vorbește despre necesitatea, oportunitatea și iminența intrării PNL la guvernare. Îl invocă subversiv pe Iohannis în efortul său de a racola câțiva zăpăciți din USR, poate și pe Ponta cu gașca sa din viitorul partid naționalist stângist ca să strângă de-o majoritate ipotetică capabilă să voteze un guvern fără PSD, sau cel puțin fără PSD-Dragnea.
Cum spuneam, mi-e drag PNL-ul, dar nu până într-acolo încât să mi-l doresc la guvernare fără să fie validat de votul popular. Florin Cîțu și alți peneliști ca el, au uitat se pare că au pierdut alegerile. Și, mai grav, că PSD-Dragnea a câștigat. Uitând acest fapt, se propun siguri la guvernare deși, se pare, românii îi preferă în Opoziție.
Eforturile unui Cîțu de a forța ascensiunea total nedemocratică a PNL la putere, punând între paranteze valoarea votului popular, îmi demonstrează două adevăruri triste:
1. PNL, PSD – aceeași mizerie
2. Schimbarea clasei politice cu una responsabilă, propusă de Iohannis la începutul mandatului, rămâne un vis imposibil
Cu toate astea, se pare că României – vorba cântecului – îi merge bine: creștere economică, recunoaștere internațională etc…
Dar asta nu datorită, sau din cauza, partidelor politice. Paradoxul se explică printr-un proverb vechi de când lumea: Barzei chioare îi face Dumnezeu cuib!

http://musetoiu.ro/wp-content/uploads/2017/06/citu-1024x538.jpghttp://musetoiu.ro/wp-content/uploads/2017/06/citu-150x150.jpgdan musetoiuDe necategorisitOff topicdan musetoiu,florin citu,pnl
Hai să fim bine înțeleși: numele meu, Dan Mușetoiu, este pe lista membrilor fondatori ai PNL. Vorbesc de alea 251 de semnături (pară atâtea erau) cu care PNL (Câmpeanu) a mers la tribunal în primele zile ale anulu 1990 ca să (re)înregistreze legal partidul. Au trecut de-atunci mulți ani și...