Dacă Iohannis sau Dragnea ar fi branduri, iar noi ăștilalți am fi consumatori, nu văd de ce o cercetare de piața pe gradul de satisfacție al consumatorilor față de brandul respectiv nu ar fi validă.

Așa că am purces la treabă și am măsurat pe twitter, și vă arăt și vouă ce am obținut. Cercetarea a fost făcută pe baza unui număr de 100 de tweet-uri (ultimele, evident) referitoare la personalitatea-brand, în Python 3.6 dintr-o distribuție Anaconda pentru MacOS și arată cam așa:

Se pare că președintele s-a echilibrat după furtuna online de la nominalizarea Vioricăi Dăncilă. Aparițiile de ieri i-au adus foarte multe referințe pozitive, iar haterii se pare ca au luat o pauza. Eu cred că Iohannis a știut exact că nu pierde nimic pe termen lung prin nominalizarea arătării ăleia.

Apropos de arătare, iat-o:

Femeia nu stă rău deloc: peste 80% dintre cei care au băgat-o în seamă pe twitter încă nu știu ce să creadă. Și șeful arătării are parte de un grafic interesant. Iată-l:

Se pare că, atunci când e vorba de Dragnea, românii sunt ceva mai emoționali.

Ca să avem termene de comparație, hai s-o vedem și pe Simona Halep:

Altă viață, nu-i așa? Hap-Hap-Haleeeeeeeep! Cam asta e diferența între un brand adevărat și un politician care se crede brand.

Mai există și vedete hibride, adică vedete activiste politic, de genul lui Tudor Chirilă. Hai să-l vedem și pe el:

#Rezistă, Tudore, că viața-i lungă!

Vă las să interpretați cifrele cum vreți voi, eu doar le-am adunat cam pe la ora 2, azi-noapte, de prin ultimele 100 de tweeturi legate de subiecți.

Dacă vreți să vă jucați și voi, aveți AICI codul-sursă și, mai jos, embedat:

http://musetoiu.ro/wp-content/uploads/2018/01/Simona_Halep.pnghttp://musetoiu.ro/wp-content/uploads/2018/01/Simona_Halep-150x150.pngdan musetoiuOnlinecercetare de piata,consumer satisfaction,klaus Johannis,Liviu drangen,python,Simona Halep,Viorica dancila
Dacă Iohannis sau Dragnea ar fi branduri, iar noi ăștilalți am fi consumatori, nu văd de ce o cercetare de piața pe gradul de satisfacție al consumatorilor față de brandul respectiv nu ar fi validă. Așa că am purces la treabă și am măsurat pe twitter, și vă arăt și...