Am prieteni care trăiesc (binişor) din minerit Bitcoini şi mici tranzacţii. Deşi astrele par să fie aşezate corect, numărul de ICO este în creştere, volumul tranzacţiilor în Ethereum a depăşit numărul tranzacţiilor în Bitcoin parcă aratându-ne cu degetul în ce să investim în 2018, cu gândul la creşteri de aproape 2.000 %, cum a fost cazul Bitcoin în toamna 2017…

Lor le zic să rămână cu capul pe umeri şi, vorba aia, să nu se joace cu banii de lapte praf ai copilului.

Monedele virtuale nu au crescut pentru că tranzacţii anonime sau pentru că siguranţă sau pentru că viitorul a sosit ieri sub această formă, ci dintr-un motiv mult mai simplu: au apărut speculatorii – fie pe persoană fizică fie sub formă de guverne sau carteluri dubioase. Oricum, vorbim de speculatori.

Uite graficul Bitcoin de când ni l-a cadorisit prea-eluzivul Satoshi Nakamoto până în zilele noastre:


Acum uite şi alt grafic, din alte vremuri, în care la fel ca acum, foarte mulţi oameni credeau în Moş Crăciun şi vrăjitoare, dar ignorau speculanţii. Vorbesc despre bulbii lalelelor care au pus Olanda pe hartă pe la 1600:

Acum iată-le şi împreunate:

Bine, acum să nu credeţi despre mine că sunt vreun hater sau gen. Cred că în continuare se pot face bani frumoşi, chiar foarte frumoşi, dacă (şi numai dacă) mai ţinem cont şi de chestiile mai puţin vehiculate la nivel de genunchiul broaştei, acolo unde se află marea majoritate a wannabeilor.

Adică ce guverne sunt băgate în creşterea de pomină a Bitcoinului în 2017? Eu zic că the biggest player e China: ceva mai mult de 80% din tranzacţii e minerită în pool-uri chinezeşti. Până şi Ant-urile (ajunse parcă la a 9-a generaţie), deşi se vând pe Amazon şi eBay, sunt fabricate tot în China.

Asta e şi veste bună, şi veste proastă – depinde de evaluarea fiecăruia.

Ăia de-şi închipuie China jucător global, decisiv, într-o piaţă nouă ca asta a cryptocurrency, vor da 12+ mii de parai pe-un Bitcoin fără să respire, I-ar cumpăra pe toţi cei 21 de milioane disponibili, aşteptând siguri pe ei un profit de două mii la sută la revelionul următor.

Ăia care mai citesc şi altceva decât propaganda lumii multipolare vor avea ezitări mari şi vor pune întrebări: oare China îi dă taxă de protecţie unchiului Sam sau e de capul ei?

Adevărul e că habar n-am!

Ştiu însă că fără un răspuns clar la întrebări ca asta de mai sus, investment-ul în Bitcoin e ca joaca la păcănele: ai noroc sau n-ai noroc!

Şi aş ţine cont de ceea ce e clar: o apetenţă deosebită atât a investitorilor oneşti, cât şi a speculatorilor, cât şi a guvernelor sau cartelurilor interesate de circuitul discret al monedelor virtuale şi profiturilor neimpozabile. Toate elementele astea sunt pe creştere, cam toată lumea e de acord.

Plus că, cel puţin până acum, n-am văzut vreun ICO care să-şi propună să strângă 80-100 de milioane de dolari înainte de lansarea la bursă şi să nu fi reuşit.

Mdap, se pare că „noua” piaţă este aici ca să stea.

Iar în condiţiile astea, investiţiile în monede vor continua să fie profitabile.

Căutaţi-le şi voi pe alea care nu sunt „monopol” mai mult sau mai puţin ascuns al unui guvern sau altul. Până la urmă, asta era şi ideea iniţială, să mai scăpăm naibii de guvernele astea care-şi bagă nasul unde nu le fierbe oala, fie că vorbim de chinezi, americani, ruşi sau nepalezi.

Pay attention to ICO!

Chiar dacă mineritul e mai puţin profitabil pentru alte monede, gen Ethereum, eu zic să vă băgaţi!

Dar fără să vă atingeţi de banii de lapte praf ai copilului! 🙂

 

http://musetoiu.ro/wp-content/uploads/2018/01/crypto-1024x576.jpghttp://musetoiu.ro/wp-content/uploads/2018/01/crypto-150x150.jpgdan musetoiuOnlinebitcoin,china,ico,minerit
Am prieteni care trăiesc (binişor) din minerit Bitcoini şi mici tranzacţii. Deşi astrele par să fie aşezate corect, numărul de ICO este în creştere, volumul tranzacţiilor în Ethereum a depăşit numărul tranzacţiilor în Bitcoin parcă aratându-ne cu degetul în ce să investim în 2018, cu gândul la creşteri de...