Cred că Europa a suferit deja destule atacuri teroriste pentru a justifica şi o abordare statistică a situaţiei. Cine sunt idioţii care ucid în numele lui Allah?

Un francez, expert de top în terorismul islamic, Olivier Roy pe numele lui, face o afirmaţie şocantă: nu islamul este cel care îi determină pe tinerii europeni să se alăture jihadului! Expertul se bazează pe statistică: 60 la sută dintre suporterii europeni ai jihadului violent sunt tineri musulmani aflaţi abia la a doua generaţie în Europa. Ei au pierdut legătura cu ţările de origine, din care părinţii lor au emigrat, şi n-au reuşit să se integreze deplin în societatea occidentală. Tinerii musulmani aflaţi la a treia generaţie de emigranţi s-au integrat ceva mai bine, de aceea procentul celor care susţin jihadul scade până la 15 la sută. Restul de 25 la sută este format din tineri desprinşi de orice cultură, fie ea islamistă sau occidentală, care susţin jihadul deşi habar n-au despre ce e vorba.

Salman Abedi, 22 de ani, născut în Manchester din părinţi de origine libiană, aşadar aflat la a doua generaţie. A ucis 22 de oameni şi a rănit 59 la un concert de muzică pop pe Manchester Arena după ce s-a aruncat în aer. (SURSA)

– Abu Yussef „belgianul”, 39 de ani, cetăţean francez cu cazier fără legătură cu islamul. În 2001 era deja urmărit pentru că avea obiceiul să jefuiască, fusese implicat într-un schimb de focuri cu poliţia care îl găsise într-un Peugeot 405 furat… şi alte fineţuri. A ucis un poliţist în aprilie 2017 în centrul Parisului într-un „atentat” revendicat de ISIS. (SURSA)

Uzbekul de 39 de ani care a intrat cu camionul în mulţime în Stokholm, ceruse azil politic, I se refuzase şi urma să fie expulzat (SURSA)

Akbarzhon Jalilov, 22 de ani, născut în 1995 în Osh, Kirgizstan, fost bucătar de sushi şi „nici măcar nu îşi spunea rugăciunile” (SURSA) S-a detonat în metroul din Sankt Petersburg

– Khalid Masood, 52 de ani, năcut în 1964 la doar câteva zile după ce părinţii săi au ajuns în Marea Britanie. S-a convertit la islam mai târziu, înainte de asta în chema Adrian. Ca şi „belgianul”, tot un fel de cocalar şi ăsta, cu cazier pentru tulburarea liniştii publice, violenţă, băgat în pârnaie prima oară când avea 18 ani. (SURSA). A intrat cu maşina în pietonii de pe podul Wetminster şi a omorât 5 oameni

– Abdulgadir Masharipov a fost un profesionist angajat de Statul Islamic: ştia chineză, rusă, arabă şi turcă şi era „foarte bine antrenat”. Masacrul din Turcia, de la Reina, a fost orice numai terorism islamic nu. (SURSA)

– Anis Amri, 24 de ani, tunisianul care a intrat cu camionul în mulţime la un târg de Crăciun la Berlin, era acuzat la el în ţară de furt cu violenţă, deci la ani-lumină de islam. Ceruse azil în Germania şi i se refuzase. (SURSA)

– Salah Abdeslam, născut în 1989 la Bruxelles din părinţi sosiţi din Maroc, via Algeria. A doua generaţie. Neadaptat. 32 de morţi şi 320 răniţi pe aeroportul din Bruxelles şi într-o staţie de metrou. (SURSA)

Puteţi continua şi voi cercetarea (găsiţi aici o cronologie), până la urmă procentele sunt cele anunţate de Olivier Roy, culmea, într-o publicaţie din Israel.

http://musetoiu.ro/wp-content/uploads/2017/06/Allah-1024x922.pnghttp://musetoiu.ro/wp-content/uploads/2017/06/Allah-150x150.pngdan musetoiuOff topiceuropa,islam,statistica,terorism
Cred că Europa a suferit deja destule atacuri teroriste pentru a justifica şi o abordare statistică a situaţiei. Cine sunt idioţii care ucid în numele lui Allah? Un francez, expert de top în terorismul islamic, Olivier Roy pe numele lui, face o afirmaţie şocantă: nu islamul este cel care îi...