Că Puterea şi Opoziţia ne mint în faţă, nu-i o noutate. Noutatea e că, pe baza aceluiaşi raport al INS, adică aceloraşi CIFRE (le puteţi consulta, cei care vă pricepeţi, direct pe site-ul INS), cei doi economişti, Tudose şi Cîţu, unu’ de la Putere, ălălalt de la Opoziţie, trag concluzii, unul hăis şi altul cea, precum cei doi necuvântători din poveste care, gâlcevindu-se în acelaşi jug înhămaţi, împiedicau carul gospodarului să se urnească din drum.

Uite ce zice Cîţu:

Consumul, motorul principal! Consumul responsabil pentru 95% din cresterea economica de 5.8. Industria contribuie, pe parte de resurse folosite in economie la formarea PIB, cu 1.7 la cresterea de 5.8, adica 30% din cresterea economica (constructiile contribuie cu minus 0.2, asa FYI) Consumul contribuie, pe partea de utilizare a resurselor folosite la formarea PIB, cu 5.5 la cresterea de 5.8, adica 95% din cresterea economica!!!Sa-i ajutam pe propagandisti 5.5 > 1.7!!!!, daca ne uitam la cat contribuie consumul vs industria (sau 95>30 daca ne uitam la procente) Consumul este motorul cresterii economice! Simplu.

Acum să vedem ce zice Tudose:

Am spus și luni în Parlament că la propagandă e bine să răspunzi cu cifre. Pentru că cifrele nu mint niciodată, așa cum tot insistă unii să vadă dezastre economice care nu există. INS confirmă, așadar, că motorul creșterii economice din primul semestru a fost reprezentat de industrie (+1,7%), care a depășit toate celelalte ramuri economice, inclusiv comerțul (+1,5%). Asta înseamnă că avem o dezvoltare sănătoasă și sustenabilă, care se bazează în mare parte pe producție. Pentru perioada următoare, ne propunem să susținem ritmul de creștere economică și chiar cred că vom depăși ținta de 5,2% propusă pentru acest an.

Deci:  e CONSUMUL sau e INDUSTRIA elementul care ne face să dăm bine în statistici? Sau adevărul e pe undeva pe la mijloc, prin meandrele concretului, vorba lui Ilici?! Şi, de fapt, de ce e atât de important să-şi dea la gioale pe facebook cei doi titani ai economiei globale de care au auzit până şi ăia de vând firme fantomă în Colentina?

PS: Cât îi priveşte pe cei doi, amintesc doar că gospodarul din poveste şi-a trimis boii la abator şi a urnit carul din drum cu o frumuseţe de tractor luat pe fonduri europene :))))

Credit Foto: Dragoş Nedelcu

http://musetoiu.ro/wp-content/uploads/2017/09/carul-cu-boi.jpghttp://musetoiu.ro/wp-content/uploads/2017/09/carul-cu-boi-150x150.jpgdan musetoiuOnlineRevista preseicar cu boi,florin citu,INS,mihai tudose
Că Puterea şi Opoziţia ne mint în faţă, nu-i o noutate. Noutatea e că, pe baza aceluiaşi raport al INS, adică aceloraşi CIFRE (le puteţi consulta, cei care vă pricepeţi, direct pe site-ul INS), cei doi economişti, Tudose şi Cîţu, unu' de la Putere, ălălalt de la Opoziţie, trag...