Surse din industria de armament au confirmat pentru Jane’s că România a cumpărat în ultimul trimestru al acestui an câteva zeci de lansatoare şi rachete israeliene Rafael Spike cu rază lungă de acţiune. Ar fi a treia achiziţie de acest fel după cele din 2016 şi 2015.

Autorităţile române iau în calcul şi plasarea unei a patra comenzi, după ce la Cincu a avut loc un test în care toate cele 10 rachete lansate de militarii români şi-au distrus ţintele, potrivit unui comunicat din 18 decembrie al Rafael.

Testul a inclus lansare pe timp de zi şi pe timp de noapte (mod infraroşu) împotriva unor tancuri şi a unor transportoare blindate.

Noile rachete Rafael Spike LR (Long Range) vor intra în dotarea unităţilor de infanterie, recunoaştere, vânători de munte şi unităţilor de artilerie.

Spike LRraza lunga, pana in 4000 de metri. Aceasta varianta este montata pe MLI 84M, in lansatoare duble (cate doua rachete), si poate fi folosita prin ghidaj sau fire-and-forget. RHA-ul raportat pt Spike LR ar fi de +700 mm. Aproape toate MLI 84M au, sau vor avea in dotare, lansatoare Spike.

http://musetoiu.ro/wp-content/uploads/2017/12/Spike-Rafael.jpghttp://musetoiu.ro/wp-content/uploads/2017/12/Spike-Rafael-150x150.jpgdan musetoiuRevista preseiisrael,rachete,romania
Surse din industria de armament au confirmat pentru Jane's că România a cumpărat în ultimul trimestru al acestui an câteva zeci de lansatoare şi rachete israeliene Rafael Spike cu rază lungă de acţiune. Ar fi a treia achiziţie de acest fel după cele din 2016 şi 2015. Autorităţile române iau...