Sub acest titlu a apărut una dintre cele mai temeinice critici ale 4PT, aka Alexandr Dugin. Interesant este că a apărut într-o zonă de extremă dreaptă din Serbia, ceea ce (prietenii ştiu de ce) este important. Mă îndoiesc că vreunul dintre cititorii mei ştie limba sârbă sau gen, aşa că dau un pic de traducere, atât cât să vă fac poftă!

Într-un stil care îmi aminteşte de Heidegger, Alexandr Dugin impresionează naivii cu scrierile sale „împotriva lumii moderne” dar, de fapt, îmbrăţişează cu tot entuziasmul lumea modernă. Scopul efortului numit „A Patra Teorie Politică” nu este de a respinge Tranziţia, ci de a se acorda Tranziţiei.

În acest context, este surprinzător cum Dugin poate folosi informaţiile lui Rene Guenon pentru a demonstra distructivitatea metafizicii politice occidentale, iar după câteva pagini să îmbrăţişeze fără probleme teoria genului şi „intuiţiile” sale despre „moartea logosului falocentric”, totul pentru a dovedi egalitatea matricelor de civilizaţie de la polisul grecesc la satul canibal şi, în final, includerea la grămadă, simultan, în „lumea multipolară”. Apoi, politizând metafizica, aduce Îngerii să joace jocuri geopolitice, cu un misticism naţionalist ortodox pe care Dugin, din nefericire, îl cunoaşte în profunzime, spre deosebire de occidentali.

Dugin rămâne totuşi un gânditor important. Dacă nu pentru altceva, măcar pentru melodrama alegerii de care ne putem bucura în siguranţă zilele astea: A Patra Teorie Politică este o astfel de alegere, exotică, o spirală gnostică fascinantă, atractivă dar infinit eluzivă, precum un miraj în deşert.”

Mai multe, pe-aici!

Şi uite şi un video, că tot l-am pus în titlu :))))

http://musetoiu.ro/wp-content/uploads/2017/08/dugin.jpghttp://musetoiu.ro/wp-content/uploads/2017/08/dugin-150x150.jpgdan musetoiuCărţiRevista presei4pt,alexandr dugin
Sub acest titlu a apărut una dintre cele mai temeinice critici ale 4PT, aka Alexandr Dugin. Interesant este că a apărut într-o zonă de extremă dreaptă din Serbia, ceea ce (prietenii ştiu de ce) este important. Mă îndoiesc că vreunul dintre cititorii mei ştie limba sârbă sau gen, aşa...